• Arnfinn Johansen kåserer onsdag 7. februar

    Arnfinn Johansen er en sjelden blanding av strukturert økonom og utforskende naturfotograf. Internasjonalt har han de senere årene fått anerkjennelse i mange store fotokonkurranser. Det siste tilskuddet til premiesamlingen fikk han nylig i Johannesburg som vinner av portrettkategorien i Nature´s Best Photography Africa 2017. Han er også National Award Winner i verdens største fotokonkurranse, Sony World Photography Awards. Naturens egenverdi står sterkt hos Arnfinn, og som fotograf er han er opptatt av at bildene hans forteller en historie, gir refleksjon og inspirerer til respekt for naturen. Viktige stikkord er ydmykhet, nærhet og kontakt, hvor noen av hans sterkeste bilder viser dyr eller fugler i deres naturlige miljø – gjerne kombinert med en ren komposisjon og store flater.

    De siste årene har spesielt Maasai Mara vært et prioritert satsingsområde for Arnfinn, hvor han nylig også har etablert en safaricamp spesielt for naturfotografer; Oltepesi Tented Safari Camp (www.oltepesi.com). Der jobber han også med nye tekniske løsninger, herunder en egenutviklet fjernstyrt bil for fotografering av store rovdyr med vidvinkel. 

    Arnfinn er medlem av Norske Naturfotografer (NN) som er en eksklusiv forening for helt og delvis profesjonelle naturfotografer i Norge. Han er også tilsluttet fotograf/fotoguide i Zoom Fotoresor i Sverige. Til daglig jobber Arnfinn i IT-konsulentselskapet Styrmand AS som han har etablert sammen med kollegaer. Mer info finnes på www.arnfinnjohansen.com.

Jostein Hellevik holdt et gnistrende foredrag til en fullsatt sal, i en og en halv time holdt han tilhørerne engasjert med fortellingen om sitt liv fra byas til fotobonde. Sjelden har jeg sett en så engasjert foredragsholder, han pratet både på inn og utpust mens han fortalte om sine store lidenskaper, godt ledsaget av gode og illustrerende bilder. Og en fornøyd og fullsatt sal fulgte foredraget  med store øyne og stive ører!
Til slutt rundet han av mens han pustet ut, "nå har jeg vist 500 bilder"
Vi var nok litt flere enn han hadde forventet, og etter eget sigende var han litt nærvøs ved oppstart, men det hadde han ingen grunn til, vi gleder oss til landstreffet i juni når vi skal til Dalen og treffe Jostein igjen og se med egne øyne noe av det flotte han viste oss!

Kveldskonkurransen ble bedømt av Jostein Hellevik og Svein Grønvold.
Per Morten Berthelsen vant med et nydelig tiurbilde, etterfulgt av Bente Klevenberg og Bjørn Lindgren.

På bildene som er tatt av Arild Hareide så ser vi noen glimt fra foredrag og premieutdeling.

 

Kåre Hoftvedt

Arild Hareide vant årets første kveldskonkurranse!

  • Arild Hareides vinnerbilde fra kveldskonkurransen i januar

Info fra styret

  • Kveldskonkurransen vår!

    Godt nytt år, med nye runder med spennende konkurranser Vi har alltid hatt flotte premier å dele ut som velvillig har blitt sponset av våre venner: Nikon Norge har bidratt med flotte kameraer, Natur & Fritid med bøker, Norske Naturfotografer med bøker og Natur & Foto med bøker :-) Våre runder med loddsalg har blitt premiert med gavekort fra Foto.no, bøker fra Japan Photo og gavekort på print fra Petter Gundhus :-) Vi benytter anledningen til å takke for alle bidrag vi har fått!

Bildeutvalg fra siste kveldskonkurranse

Petter_Gundhus_1.jpg

 

Sponsorer

 

Go to top