• Arnfinn Johansen kåserer onsdag 7. februar

    Arnfinn Johansen er en sjelden blanding av strukturert økonom og utforskende naturfotograf. Internasjonalt har han de senere årene fått anerkjennelse i mange store fotokonkurranser. Det siste tilskuddet til premiesamlingen fikk han nylig i Johannesburg som vinner av portrettkategorien i Nature´s Best Photography Africa 2017. Han er også National Award Winner i verdens største fotokonkurranse, Sony World Photography Awards. Naturens egenverdi står sterkt hos Arnfinn, og som fotograf er han er opptatt av at bildene hans forteller en historie, gir refleksjon og inspirerer til respekt for naturen. Viktige stikkord er ydmykhet, nærhet og kontakt, hvor noen av hans sterkeste bilder viser dyr eller fugler i deres naturlige miljø – gjerne kombinert med en ren komposisjon og store flater.

    De siste årene har spesielt Maasai Mara vært et prioritert satsingsområde for Arnfinn, hvor han nylig også har etablert en safaricamp spesielt for naturfotografer; Oltepesi Tented Safari Camp (www.oltepesi.com). Der jobber han også med nye tekniske løsninger, herunder en egenutviklet fjernstyrt bil for fotografering av store rovdyr med vidvinkel. 

    Arnfinn er medlem av Norske Naturfotografer (NN) som er en eksklusiv forening for helt og delvis profesjonelle naturfotografer i Norge. Han er også tilsluttet fotograf/fotoguide i Zoom Fotoresor i Sverige. Til daglig jobber Arnfinn i IT-konsulentselskapet Styrmand AS som han har etablert sammen med kollegaer. Mer info finnes på www.arnfinnjohansen.com.

Rødstrupa

På hverdager hvor tid til fotografering er litt begrenset, da gjelder det å benytte de fotomotivene som er nære. Jeg er så heldig å bo nær skoggrensen, og da kommer ofte motivene til en. Ikke alltid når man planlegger at man skal ta noe bilder, men kamera er aldri langt unna. Det er mange småfugler i skogkanten, men de er en stor utfordring å komme tett nok inn på. Rødstrupa er blant mine favoritter. Nydelig, med litt store sørgelige mørke øyne, og med en litt vemodig og vakker sang. Denne rødstrupa hadde nok vært uheldig og hatt stor fart mot et vindu på huset, for den satt urørlig på bakken en god stund. Jeg nærmet meg forsiktig og satte meg ned på huk og bare satt å så på den. Så plutselig etter en 15 minutters tid, fløy den og satte seg på en gren rett over bakken. Der ble den sittende en god stund. Det så ut som den sov eller samlet krefter. Så etter et par timer var den vekk. Hvor den fløy videre og om den klarte seg vet jeg ikke, men tror den følte seg trygg nok til å bli en stund hos meg før den la ut på ferden videre. 

Unni

Arild Hareide vant årets første kveldskonkurranse!

  • Arild Hareides vinnerbilde fra kveldskonkurransen i januar

Info fra styret

  • Kveldskonkurransen vår!

    Godt nytt år, med nye runder med spennende konkurranser Vi har alltid hatt flotte premier å dele ut som velvillig har blitt sponset av våre venner: Nikon Norge har bidratt med flotte kameraer, Natur & Fritid med bøker, Norske Naturfotografer med bøker og Natur & Foto med bøker :-) Våre runder med loddsalg har blitt premiert med gavekort fra Foto.no, bøker fra Japan Photo og gavekort på print fra Petter Gundhus :-) Vi benytter anledningen til å takke for alle bidrag vi har fått!

Bildeutvalg fra siste kveldskonkurranse

Anne_Westad_02.jpg

 

Sponsorer

 

Go to top