Neste møte

En tur til Kjøsterudjuvet

Juvet jeg har hørt om i noen år, men ikke besøkt før nå i år. Det har til gjengjeld blitt et av mine favoritt steder for nærmiljø-foto. Juvet er ca 1300 meter langt med vegger så høye som 50-60 meter på det høyeste. Vannstigningen varierer med årstiden og det er anbefalt å gå opp juvet i perioden juni - september - litt avhengig av vannforholdene. Det kan være umulig å gå opp under høye vannforhold samt at det er risiko for steinsprang og ras.  Bredden på juvet er mellom 5 - 15 meter.

Det sies at juvet er 10 000 år gammelt, noe som gjør turen opp litt ekstra spennende. Det er antagelig smeltevann fra isbre som har trengt seg gjennom de løse steinmassene. Det lukter gammelskog og elv på en gang. Småfugler kan ses og høres, ravner flyr gjennom av og til. Her kan en ta bilder av dramatisk landskap, artige steinmasser (struktur og farger), gamle trær og ikke minst vannfall.

Ta på godt fottøy, diverse objektiver anbefales samt mat og evt badetøy for en hvil på toppen ved Gamledammen.

En kan også velge å gå opp langs juvet på oversiden (eller ned igjen) ved å følge en oppgått sti. Flere steder kan en gå ut på kanten og titte ned i det dype juvet. God tur!

Med vennlig hilsen

Tania Bækkevold

For å se bildene bedre, klikk på et, slik at det kommer opp i stor størrelse, og naviger videre ved hjelp av pilene i kanten av bildet (fremkommer når du fører musen over bildet).

Nyttige linker

Nyheter

Info fra styret

  • Kveldskonkurransen vår!

    Nytt år med nye runder med spennende konkurranser Vi har alltid hatt flotte premier å dele ut som velvillig har blitt sponset av våre venner: Nikon Norge har bidratt med flotte kameraer, Natur & Fritid med bøker, Norske Naturfotografer med bøker og Natur & Foto med bøker :-) Våre runder med loddsalg har blitt premiert med gavekort fra Foto.no, bøker fra Japan Photo og gavekort på print fra Petter Gundhus :-) Vi benytter anledningen til å takke for alle bidrag vi har fått!

Bildeutvalg fra siste kveldskonkurranse

EigilB_Jensen_2.jpg

 

Sponsorer

 

Go to top