Neste møte

Sommerbesøk på Lalumsvangen setermuseum

 Fortalt av Borgny Helnes

Med hytte på Espa er det fint å ha noen utfluktsmål i nærmiljøet som er egnet både for besteforeldre, barn, voksne og hunder. At det i tillegg er tilgang på kaffe, vafler og rømmegrøt, er ingen ulempe. Kamera bringes selvfølgelig med.

Lalumsvangen er en nedlagt seter i Stange kommune. Den har helgeåpent om sommeren, fredag, lørdag og søndag (11- 17). På setervangen finnes sauer, kalver og andre mindre dyr. Dyrene er utlånt fra gårdene i Stange og kan klappes og stelles med.

Det er etablert et museum i en av bygningen; der finnes det redskaper og bruksgjenstander fra tiden med seterliv.

Seteren var tidligere Finneboplass, i 1666 ble den tatt i bruk som seter og opprettholdt driften fram til 1949.

Enkelte helger har det også vært mulig å få innblikk i gamle husflids- og håndversteknikker, f. eks. veving, spinning, knivlaging, plante- og soppfarging av garn. 

Er man i området er dette et fint utfluktsmål for både voksne og barn. Det er bilvei helt fram og er dermed også tilgjengelig for rullestolbrukere og barnevogner. Det er opparbeidet parkeringsplass og kan også være utgangspunkt for bær- og soppturer, - og den heldige kan møte «skogens konge» i dette området.

Vil du se bilde større, klikk på ønsket bilde. Du kan manøvrere mellom bildene i stor størrelse også.

Nyttige linker

Nyheter

Info fra styret

  • Kveldskonkurransen vår!

    Nytt år med nye runder med spennende konkurranser Vi har alltid hatt flotte premier å dele ut som velvillig har blitt sponset av våre venner: Nikon Norge har bidratt med flotte kameraer, Natur & Fritid med bøker, Norske Naturfotografer med bøker og Natur & Foto med bøker :-) Våre runder med loddsalg har blitt premiert med gavekort fra Foto.no, bøker fra Japan Photo og gavekort på print fra Petter Gundhus :-) Vi benytter anledningen til å takke for alle bidrag vi har fått!

Bildeutvalg fra siste kveldskonkurranse

BjarkeAnderson_01.jpg

 

Sponsorer

 

Go to top