• Arnfinn Johansen kåserer onsdag 7. februar

    Arnfinn Johansen er en sjelden blanding av strukturert økonom og utforskende naturfotograf. Internasjonalt har han de senere årene fått anerkjennelse i mange store fotokonkurranser. Det siste tilskuddet til premiesamlingen fikk han nylig i Johannesburg som vinner av portrettkategorien i Nature´s Best Photography Africa 2017. Han er også National Award Winner i verdens største fotokonkurranse, Sony World Photography Awards. Naturens egenverdi står sterkt hos Arnfinn, og som fotograf er han er opptatt av at bildene hans forteller en historie, gir refleksjon og inspirerer til respekt for naturen. Viktige stikkord er ydmykhet, nærhet og kontakt, hvor noen av hans sterkeste bilder viser dyr eller fugler i deres naturlige miljø – gjerne kombinert med en ren komposisjon og store flater.

    De siste årene har spesielt Maasai Mara vært et prioritert satsingsområde for Arnfinn, hvor han nylig også har etablert en safaricamp spesielt for naturfotografer; Oltepesi Tented Safari Camp (www.oltepesi.com). Der jobber han også med nye tekniske løsninger, herunder en egenutviklet fjernstyrt bil for fotografering av store rovdyr med vidvinkel. 

    Arnfinn er medlem av Norske Naturfotografer (NN) som er en eksklusiv forening for helt og delvis profesjonelle naturfotografer i Norge. Han er også tilsluttet fotograf/fotoguide i Zoom Fotoresor i Sverige. Til daglig jobber Arnfinn i IT-konsulentselskapet Styrmand AS som han har etablert sammen med kollegaer. Mer info finnes på www.arnfinnjohansen.com.

Sommerbesøk på Lalumsvangen setermuseum

 Fortalt av Borgny Helnes

Med hytte på Espa er det fint å ha noen utfluktsmål i nærmiljøet som er egnet både for besteforeldre, barn, voksne og hunder. At det i tillegg er tilgang på kaffe, vafler og rømmegrøt, er ingen ulempe. Kamera bringes selvfølgelig med.

Lalumsvangen er en nedlagt seter i Stange kommune. Den har helgeåpent om sommeren, fredag, lørdag og søndag (11- 17). På setervangen finnes sauer, kalver og andre mindre dyr. Dyrene er utlånt fra gårdene i Stange og kan klappes og stelles med.

Det er etablert et museum i en av bygningen; der finnes det redskaper og bruksgjenstander fra tiden med seterliv.

Seteren var tidligere Finneboplass, i 1666 ble den tatt i bruk som seter og opprettholdt driften fram til 1949.

Enkelte helger har det også vært mulig å få innblikk i gamle husflids- og håndversteknikker, f. eks. veving, spinning, knivlaging, plante- og soppfarging av garn. 

Er man i området er dette et fint utfluktsmål for både voksne og barn. Det er bilvei helt fram og er dermed også tilgjengelig for rullestolbrukere og barnevogner. Det er opparbeidet parkeringsplass og kan også være utgangspunkt for bær- og soppturer, - og den heldige kan møte «skogens konge» i dette området.

Vil du se bilde større, klikk på ønsket bilde. Du kan manøvrere mellom bildene i stor størrelse også.

Arild Hareide vant årets første kveldskonkurranse!

  • Arild Hareides vinnerbilde fra kveldskonkurransen i januar

Info fra styret

  • Kveldskonkurransen vår!

    Godt nytt år, med nye runder med spennende konkurranser Vi har alltid hatt flotte premier å dele ut som velvillig har blitt sponset av våre venner: Nikon Norge har bidratt med flotte kameraer, Natur & Fritid med bøker, Norske Naturfotografer med bøker og Natur & Foto med bøker :-) Våre runder med loddsalg har blitt premiert med gavekort fra Foto.no, bøker fra Japan Photo og gavekort på print fra Petter Gundhus :-) Vi benytter anledningen til å takke for alle bidrag vi har fått!

Bildeutvalg fra siste kveldskonkurranse

1_pr_Arild_Hareide_02.jpg

 

Sponsorer

 

Go to top