• Arnfinn Johansen kåserer onsdag 7. februar

    Arnfinn Johansen er en sjelden blanding av strukturert økonom og utforskende naturfotograf. Internasjonalt har han de senere årene fått anerkjennelse i mange store fotokonkurranser. Det siste tilskuddet til premiesamlingen fikk han nylig i Johannesburg som vinner av portrettkategorien i Nature´s Best Photography Africa 2017. Han er også National Award Winner i verdens største fotokonkurranse, Sony World Photography Awards. Naturens egenverdi står sterkt hos Arnfinn, og som fotograf er han er opptatt av at bildene hans forteller en historie, gir refleksjon og inspirerer til respekt for naturen. Viktige stikkord er ydmykhet, nærhet og kontakt, hvor noen av hans sterkeste bilder viser dyr eller fugler i deres naturlige miljø – gjerne kombinert med en ren komposisjon og store flater.

    De siste årene har spesielt Maasai Mara vært et prioritert satsingsområde for Arnfinn, hvor han nylig også har etablert en safaricamp spesielt for naturfotografer; Oltepesi Tented Safari Camp (www.oltepesi.com). Der jobber han også med nye tekniske løsninger, herunder en egenutviklet fjernstyrt bil for fotografering av store rovdyr med vidvinkel. 

    Arnfinn er medlem av Norske Naturfotografer (NN) som er en eksklusiv forening for helt og delvis profesjonelle naturfotografer i Norge. Han er også tilsluttet fotograf/fotoguide i Zoom Fotoresor i Sverige. Til daglig jobber Arnfinn i IT-konsulentselskapet Styrmand AS som han har etablert sammen med kollegaer. Mer info finnes på www.arnfinnjohansen.com.

En dag i Kragerø
 
En stille morgen blir jeg vekket av skrik og skrål fra fiskemåkene, som hekker på en liten holme rett utenfor hytta. En mink svømmer mot holmen med reiret deres. Jeg rekker å hente kamera, men sjekker dessverre ikke lukkerinnstillingene godt nok. Resultatet er uskarpe bilder pga for lang lukkertid. Heldigvis har minken allerede fanget en ulke og utgjør ikke en reell trussel mot reiret denne gangen. Måkene er imidlertid ikke overbevist og jager minken til den er ute av synet. Den amerikanske forvillede minken fra pelsdyrfarmer tar gjerne egg og fugleunger, så jeg fulgte opp med en telefon til viltnemda for å høre om det er noe de kan gjøre.Jeg ble bedt om å ringe tilbake om minken får unger eller slår seg til i en kjeller. 
 
Seinere samme dag drar jeg på tur på en større naboøy. Jeg har bestemt meg for å utfordre meg selv til svarthvitt foto i furuskog. Jeg ender imidlertid opp på en slette hvor jeg finner en svart orm mellom bregnene. Magen er stor, så den har kanskje fått i seg en frosk. Jeg antar at det er en hoggorm siden den er helsvart på oversiden. Etter en kommentar fra en svensk dame til bildet jeg la ut på facebookgruppen "nordiske naturfotografer", kommer jeg til at med runde, svarte pupiller er det buorm/snok.
 
Kvelden avsluttes denne kvelden med en formasjon av uvanlige skyer i rødt.
 
Fortalt av Erik Østlyngen, BioFoto Østlandet
 
 
 
Vil du se bilde større, klikk på ønsket bilde. Du kan manøvrere mellom bildene i stor størrelse også.
 

Om Erik Østlyngen:

63 år, ingeniørutdannet, nå pensjonist. Bor i Sagene bydel i Oslo. Hobbyfotograf fra 13 års alderen. Natur, spesielt fugler, har blitt en større del av motivvalget de siste ti årene. Biofotomedlem siste fem år. Deler bilder fra eget websted hegdehaugen.com og på facebook.

Arild Hareide vant årets første kveldskonkurranse!

  • Arild Hareides vinnerbilde fra kveldskonkurransen i januar

Info fra styret

  • Kveldskonkurransen vår!

    Godt nytt år, med nye runder med spennende konkurranser Vi har alltid hatt flotte premier å dele ut som velvillig har blitt sponset av våre venner: Nikon Norge har bidratt med flotte kameraer, Natur & Fritid med bøker, Norske Naturfotografer med bøker og Natur & Foto med bøker :-) Våre runder med loddsalg har blitt premiert med gavekort fra Foto.no, bøker fra Japan Photo og gavekort på print fra Petter Gundhus :-) Vi benytter anledningen til å takke for alle bidrag vi har fått!

Bildeutvalg fra siste kveldskonkurranse

Unni_Bakken_02.jpg

 

Sponsorer

 

Go to top