• Arnfinn Johansen kåserer onsdag 7. februar

    Arnfinn Johansen er en sjelden blanding av strukturert økonom og utforskende naturfotograf. Internasjonalt har han de senere årene fått anerkjennelse i mange store fotokonkurranser. Det siste tilskuddet til premiesamlingen fikk han nylig i Johannesburg som vinner av portrettkategorien i Nature´s Best Photography Africa 2017. Han er også National Award Winner i verdens største fotokonkurranse, Sony World Photography Awards. Naturens egenverdi står sterkt hos Arnfinn, og som fotograf er han er opptatt av at bildene hans forteller en historie, gir refleksjon og inspirerer til respekt for naturen. Viktige stikkord er ydmykhet, nærhet og kontakt, hvor noen av hans sterkeste bilder viser dyr eller fugler i deres naturlige miljø – gjerne kombinert med en ren komposisjon og store flater.

    De siste årene har spesielt Maasai Mara vært et prioritert satsingsområde for Arnfinn, hvor han nylig også har etablert en safaricamp spesielt for naturfotografer; Oltepesi Tented Safari Camp (www.oltepesi.com). Der jobber han også med nye tekniske løsninger, herunder en egenutviklet fjernstyrt bil for fotografering av store rovdyr med vidvinkel. 

    Arnfinn er medlem av Norske Naturfotografer (NN) som er en eksklusiv forening for helt og delvis profesjonelle naturfotografer i Norge. Han er også tilsluttet fotograf/fotoguide i Zoom Fotoresor i Sverige. Til daglig jobber Arnfinn i IT-konsulentselskapet Styrmand AS som han har etablert sammen med kollegaer. Mer info finnes på www.arnfinnjohansen.com.

Kragerøskjærgården noen dager i juni.

Foreldrene mine skaffet et sommersted på en usjenert holme ved Kragerø for 55 år siden og jeg har vært her hvert år siden. Årets besøk i juni er spennende for å se hva som er som før og hva som er nytt. Fotografering er for meg en måte å forsterke naturopplevelsen og dele den med omgivelsene. Bilde 1) Svartbakparet har reir på sin faste holme. I år bare en unge, mot normalt to. Bilde 2) Gravandparet er svært sky og har gledelig nok fått fram fire unger. Bilde 3)  Tjelden ligger fortsatt på egg midt i juni. Mulig det er andre forsøk? Jeg så minken forsøke seg på reiret. Her stiller to silender opp som vaktmannskap. Bilde 4) Løvsangeren har en unge som piper etter mat hele tiden. Den voksne jobber hardt for å sanke insekter. Bilde 5) Ustabilt vær og regnbyger gjør at det er rikt med blomster i år. Bilde 6) Fiskemåken har alltid hold seg i nærheten som «husmåke». Paret har i år reir på første gang på mange år. Bilde 7) Makrellterna kommer trofast tilbake. Den har ikke reir på nærmeste holme som den tidligere, men setter seg gjerne ned der for å hvile mellom fiskeøktene. Bilde 8) Med god utsikt til himmelen fra terrassen nyter jeg kveldsstemningen med stadig nye skyformasjoner og speilinger.

Fortalt av Erik Østlyngen, BioFoto Østlandet.

 

Vil du se bilde større, klikk på ønsket bilde. Du kan manøvrere mellom bildene i stor størrelse også.

Om Erik Østlyngen:

63 år, ingeniørutdannet, nå pensjonist. Bor i Sagene bydel i Oslo. Hobbyfotograf fra 13 års alderen. Natur, spesielt fugler, har blitt en større del av motivvalget de siste ti årene. Biofotomedlem siste fem år. Deler bilder fra eget websted www.hegdehaugen.com og på facebook.

Arild Hareide vant årets første kveldskonkurranse!

  • Arild Hareides vinnerbilde fra kveldskonkurransen i januar

Info fra styret

  • Kveldskonkurransen vår!

    Godt nytt år, med nye runder med spennende konkurranser Vi har alltid hatt flotte premier å dele ut som velvillig har blitt sponset av våre venner: Nikon Norge har bidratt med flotte kameraer, Natur & Fritid med bøker, Norske Naturfotografer med bøker og Natur & Foto med bøker :-) Våre runder med loddsalg har blitt premiert med gavekort fra Foto.no, bøker fra Japan Photo og gavekort på print fra Petter Gundhus :-) Vi benytter anledningen til å takke for alle bidrag vi har fått!

Bildeutvalg fra siste kveldskonkurranse

2_pr_Stein_Kr_Martinsen_02.jpg

 

Sponsorer

 

Go to top